Vegan gebak


Hou je van bakken, maar niet met dierlijke producten? Dan is deze workshop misschien wel iets voor jou!
#210711
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Omschrijving

In de eerste les overlopen we hoe we eieren, boter, melk, … kunnen vervangen zodat we toch een overheerlijk gebak krijgen met een goede textuur en heerlijke smaak. Wat zijn deze ingrediënten en hoe gebruik je ze voor een goede binding, een luchtig en smeuïg gebak?

In deze les zullen we ook zelf aan de slag gaan en stap voor stap een veganistisch gebak maken.

In de tweede les wil ik jullie introduceren met raw taarten; deze taarten hoef je niet meer te bakken. Je kunt er eindeloos mee experimenteren als je de basis onder de knie hebt. Hier is het vooral belangrijk dat we leren werken met de verschillende ingrediënten. Veel tips en tricks om altijd een goed en lekker resultaat te krijgen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters van koffiehuizen, restaurantmedewerkers, hotel uitbaters, ...

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

In de eerste les overlopen we hoe we eieren, boter, melk, … kunnen vervangen zodat we toch een overheerlijk gebak krijgen met een goede textuur en heerlijke smaak. Wat zijn deze ingrediënten en hoe gebruik je ze voor een goede binding, een luchtig en smeuïg gebak?

In deze les zullen we ook zelf aan de slag gaan en stap voor stap een veganistisch gebak maken.

In detweede les wil ik jullie introduceren met raw taarten; deze taarten hoef je niet meer te bakken. Je kunt er eindeloos mee experimenteren als je de basis onder de knie hebt. Hier is het vooral belangrijk dat we leren werken met de verschillende ingrediënten. Veel tips en tricks om altijd een goed en lekker resultaat te krijgen.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 21/04/2022 19:00 21:00
donderdag 28/04/2022 19:00 21:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • Sofie@syntrawest.be

Prijsinfo

Alimento-korting voor bakkersopleidingen van Syntra

Alimento zorgt per deelnemer voor een tussenkomst.

Voor wie?

Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118 of PC 220), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, komen in aanmerking. Dit geldt zowel voor de arbeiders binnen het bedrijf als voor de patroon die samen met zijn arbeider(s) deelneemt aan de opleiding. Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw. Leerkrachten bakkersopleidingen komen ook in aanmerking (maar betalen wel de grondstofkost).

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Syntra West stuurt de nodige documenten naar Alimento en Alimento contacteert jou indien aanvullende info nodig is. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.

Welke opleidingen?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-logo komen in aanmerking. Voor meer info: www.alimento.be