Vacuümgaren


Vanaf de basis de diepte in: sous vide koken voor iedereen
#110059
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

In deze opleiding zul je je huidige skills verbeteren en nieuwe skills aanleren. Na de cursus kun je beter en origineler sous vide koken dan nu. De cursus is theoretisch en praktijkgericht.

Introductie

Sous vide koken is een kooktechniek met vele toepassingen, véél meer dan alleen je biefstuk garen. Er is daarom bij (hobby)koks behoefte is aan nieuwe sous vide skills. Wij gaan jullie helpen.

Je leert bij ons het garingsproces begrijpen en beheersen, waardoor je beter, gezonder en gevariëerder sous vide gaat koken. Je gaat dus niet zomaar recepten maken maar we onderwijzen je in de techniek en wetenschap. Dit doen we door serieuze theorie en demonstraties.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Chefs, slagers/traiteurs en hun medewerkers.

Voorkennis

Een degelijke keukenkennis of gelijkwaardige ervaring is vereist.

Methodologie

Dit is een workshop.Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker en keukenmessen) mee te brengen.

Programma

• Sousvide recepten: tijd, temperatuur, gewichten en omvang

• Welke ingrediënten kun je allemaal sousvide bereiden? (méér dan je denkt!)

• Hardware: sous vide kook apparaten en vacumeermachines voor thuis en in de horeca

• Meer halen uit je apparatuur en tijd en betere gerechten maken

• Pasteuriseren, vis, vlees, eieren, groenten en desserts

• Uitdagingen en de oplossingen bij het sous vide koken, zoals bij groenten en vlees

Lesdata

Datum Startuur Einduur
woensdag 18/05/2022 18:30 21:30
woensdag 25/05/2022 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Kortrijk
  • Doorniksesteenweg 220
  • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • Sofie@syntrawest.be