#120950
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Tour de Paris : bezoek aan de toppatissiers van Parijs

Introductie

De reputatie van Parijs als patisseriestad kan moeilijk stuk. De Franse hoofdstad staat reeds jaren hoog aangeschreven. Gerenommeerde huizen als Fauchon, Le Nôtre, Pierre Hermé en Ladurée, al gesmaakt door de vorige generatie bakkers-banketbakkers, weten ook vandaag nog echt te inspireren. Dat merk je aan de brigade internationale stagiairs die er elk jaar weer neerstrijkt. De Parijse huizen zetten nog steeds de norm in Europa en Azië.

Laat je verrassen door een wandeling langs de mooiste etalages van het zoete Parijs. Doe eindeloze inspiratie op langs de modehuizen van de 'haute patisserie'. Enkel in Parijs vind je een dergelijk onovertroffen aanbod van hemelse smaken en uitdagend patisseriedesign.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, patissiers, chocolatiers en confiseurs

Voorkennis

Een opleiding genoten hebben als bakker, chocolatier of patissier is een must.

Methodologie

Bezoek aan winkel en verkenning assortiment.

  • vertrek met TGV vanuit Gare Lille Europe om ca. 8u 's morgen
  • voorziene thuiskomst 's avonds om ca. 18u in Gare Lille Europe
  • inclusief lunch, metroticket, naslagwerkje

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na dit bezoek kent en bezocht je de toppatissiers van Parijs die bepalend zijn voor de nieuwste trends in de patisseriewereld.

patisserie-1-2_2012-950.jpg
macarons-1-1_2012-950.jpg

Programma

Pik de laatste trends mee en pak ermee uit in jouw etalage. Sluit aan bij deze inspirerende wandeling langs de mooiste patisseriehuizen van Parijs:

  • Fauchon
  • Pierre Hermé
  • Maison du Chocolat
  • Hediard
  • Patrick Roger
  • Ladurée
  • Patisserie des Rêves

Lesdata

Datum Startuur Einduur
woensdag 12/06/2019 09:00 12:00
woensdag 12/06/2019 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

Prijsinfo

Alimento-korting voor bakkersopleidingen van Syntra

Alimento zorgt per deelnemer voor een tussenkomst van max. €65 per halve dag en een max. van €130 per dag!

Voor wie?

Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, komen in aanmerking. Dit geldt zowel voor de arbeiders binnen het bedrijf als voor de patroon die samen met zijn arbeider(s) deelneemt aan de opleiding. Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw. Leerkrachten bakkersopleidingen komen ook in aanmerking (maar betalen wel de grondstofkost).

 

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Syntra West stuurt de nodige documenten naar Alimento en Alimento contacteert jou indien aanvullende info nodig is. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.

 

Welke opleidingen?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-logo komen in aanmerking. Voor meer info: www.alimento.be.