#180159
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Ten huize van: Wittamer NIEUW

Omschrijving

In deze workshop en demonstratie leer je de kneepjes van het vak bij de grote meesters.

Je kijkt achter de schermen van dit instituut en ontdek je de geheimen van de wereldvermaarde klassiekers.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Koks, patissiers, bakkers

Voorkennis

Je bent aan de slag als kok, patissier of banketbakker.

Bijkomende info

De opleiding gaat door in de ateliers van Wittamer, Grote Zavel 6 - 12 - 13, 1000 Brussel.

Methodologie

De namiddag bestaat uit een demo, gelieve gepaste kledij mee te nemen.

macaron-1-1_2018-159.jpg

Programma

9 :30- 10:00: Aankomst / verwelkoming  

10:00- 10 :30: Introductie en historiek

10:30- 12:30: Demonstratie klassiekers

  • Lingot
  • Samba
  • Japonais
  • Misérable
  • ...

13:00-13:3: Broodjeslunch

13:30-15:30: Workshop

  • Chocolade mousses en crèmeux
  • Japonais
  • Glaçages
  • Decoraties
  • ...

15: 30-16:00: Evaluatie en einde

2018-159-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Bruno Van Vaerenbergh

  • Chef- Patissier Debic
  • Richemont Master Baker
  • Lid PassionPatisserie
  • Syntra West Gastdocent
2018-159-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Christophe Roesems heeft meer dan 30 jaar ervaring bij Wittamer, hij is er verantwoordelijk voor de meer dan 100-jaar oude werkplaats op de grote Zavel in Brussel. Hij weet als geen ander hoe de klassierkers van het wereldvermaarde bedrijf gemaakt worden en zorgt mee voor de constante innovatie van deze patisserie tempel.