Sweets & Candy: Artisanaal vervaardigen van zoetwaren - Confiserie


Artisanale snoepen maken: bewerken en verwerken van suiker
#090077
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Je leerde alle technieken die van belang zijn voor een confiseur.

Omschrijving

Zoetigheden en snoepgoed … Ze zijn een kleurrijke eyecatcher in je etalage, zorgen voor een finishing touch na een maaltijd, doen je klant likkebaarden en worden massaal impulsief gekocht.

Maar hoe bereid je artisanale snoep? In deze opleiding leer je alles wat een vakman moet weten over de verwerking en bewerking van suiker. Confiserie wordt volledig behandeld. Je leert technieken voor de creatie van zowel marshmallows, boterkaramels, zachte snoep als harde snoep.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, banketbakkers, chocolatiers, ijsbereiders, restaurateurs, traiteurs en hun medewerkers

Methodologie

Dit zijn workshops. Gelieve beroepskledij (schort, bakkersvest, bakkersbroek) en klein materiaal (klopper, spatel, paletmes) mee te brengen.

alimento-1-2_2009-77.jpg
snoep-1-1_2009-77.jpg

Programma

Initiatie suiker bewerken

  • verschillende grondstoffen en invloed van de kookgraad
  • basistechnieken overlopen en toepassen: koken, satineren
  • verschillende bindmiddelen: overzicht en gebruiksvoorwaarden
  • alle basisgrondstoffen, hulpgrondstoffen, bereidingen en bewerkingen verklaren en toepassen

Marshmallows

  • marshmallows, guimauve, spek
  • invloed van grondstoffen op het eindresultaat
  • verschillende soorten marshmallows
  • klassieke en minder klassieke toepassingen
  • toepassing in meerdere smaken en vormen

Boterkaramels

  • harde en zachte boterkaramels, fudges
  • invloed van grondstoffen op het eindresultaat
  • boterkaramel maken als snoep of als vulling voor pralines

Zachte snoep

  • pâte de fruits, lokum, gommen, zwarte muizen
  • invloed van bindmiddelen en bewaringsmethodes
  • verschillende soorten gommen maken met verschillende afwerkingen: zoet, zuur, ...  

Harde snoep

  • feuilleté, gevulde feuilleté, kustrocken, lekstokken
  • invloed van grondstoffen en kookgraad
  • verschillende vormen, handgemaakt of machinaal
  • bewaarmethodes

Opgelet: deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 17/01/2023 18:00 21:00
dinsdag 24/01/2023 18:00 21:00
dinsdag 31/01/2023 18:00 21:00
dinsdag 07/02/2023 18:00 21:00
dinsdag 14/02/2023 18:00 21:00
dinsdag 28/02/2023 18:00 21:00
dinsdag 07/03/2023 18:00 21:00
dinsdag 14/03/2023 18:00 21:00
dinsdag 18/04/2023 18:00 21:00
dinsdag 25/04/2023 18:00 21:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • Sofie@syntrawest.be

Prijsinfo

Alimento-korting

Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je Syntra West te contacteren. Syntra West stuurt de nodige documenten naar Alimento (IPV) vzw en Alimento contacteert jou indien aanvullende info nodig is. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.

Docent aan het woord

De opleiding Work-life balance voor de werkende ouder doet er toe, want het gaat over het leven zelf.

Maaike

See you on