School of Ice: Healthy Icecream

#210192
#Opleiding #Bakkerij en slagerij
NIEUW

Introductie

School of ice richt zijn peilen op healthy icecream and pastry. Hierbij wordt er gewerkt rond suikervrije, lactosevrije, glutenvrije en vezelrijke ijscreaties.

Centraal hier staat hier suikervrij, lactosevrij, glutenvrij en vezelrijk.

Lactosevrij ijs bereiden mét behoud van smaak en textuur is best wel een uitdaging ...

Hetzelfde geldt voor glutenvrij ijs. Daarvoor bestaat een groot doelpubliek dat momenteel in de kou blijft staan.

Onze docent neemt je bij de hand en toont hoe je kwalitatieve healthy icecreamand pastry bereidt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Banketbakkers, ijsbereiders

Programma

  • 1ste avond: Informatie ijs, wetgeving en grondstoffen informatie (suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, vezelrijk, vegan)
  • 2de avond: Glutenvrije en lactosevrije ijstaart-bodems (biscuit, brownies, soezen, ...)
  • 3de avond: Ijs en sorbets zonder toegevoegde suikers
  • 4de avond: Ijs en sorbets glutenvrij en lactosevrij
  • 5de avond: Glaçages, ganache, gelei, ...
  • 6de avond: Afwerken van alle ijscreaties