#180377
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Moderne patisserie technieken

Introductie

De patisserie wereld staat nooit stil, in deze opleiding leer je wat de laatste nieuwe trends zijn en hoe ze deze kan toepassen in hun jouw onderneming.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, koks, hulpkoks, patissiers

Methodologie

Dit is een workshop, gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal ( klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen)  mee te brengen.

patisserie-1-1_2018-377.jpg
patisserie-1-2_2018-377.jpg

Programma

  • Bereiden van verschillende recepten met aandacht voor smaak- en textuurvariatie (fruitsmaken, chocolade, noten, ...)
  • Opmaak- opbouwtechnieken van moderne patisserie met aandacht voor kleur- en smaakopbouw
  • Toepassen van verschillende afwerkingstechnieken (spuit- en glaceertechnieken)
  • Nieuwe chocoladedecors
2018-377-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Bart Ardijns werkte vier jaar bij Wittamer in Brussel en volgde verschillende stages patisserie in binnen- en buitenland. Hij behaalde de eerste prijs én de originaliteitsprijs bij de Europa Wisseltrofee Georges Boute wedstrijd en is nu reeds 20 jaar leerkracht patisserie-chocolade-decoratie aan de gerenommeerde gastronomische school 'Ter Groene Poorte'. In 2017 schreef hij het boek '40 verbluffende desserts'.