Marshmellows in al hun vormen


Marshmellows in al hun vormen
#210697
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Introductie

Marshmallow of spekjes, wie houdt er niet van! Je kent ze wellicht. Een koekje, stukje chocolade en marshmallow en dan het liefste warm. Of marshmallow op een stokje roosteren boven een kampvuurtje of bij de barbecue. Een heerlijk toetje! Marshmellows bestaan onder verschillende vormen en smaken. Of je er nu losse blokken van maakt of gebruikt in een taart- of koekjesrecept (zei iemand chocolade zoenen?).

Omschrijving

In de opleiding zullen we de gekende vormen van marsmallows maken maar opwaarderen met originele basisgrondstoffen. Suiker, gelatine, … en de aroma’s gaan we aanvullen met honing ahornsiroop en fijne aroma’s.

Voor de afwerkingcombineren we verschillende soorten chocolade met fruitvulling, koffie, notenvulling, … Het traditionele koekje gaan we opwaarderen en ook een biscuit als bodem gebruiken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

horecauitbaters,koks,bakkers,pattisiers,chocolatiers, ...

Voorkennis

Er is een voorkennis bakkerij, chocolade of horeca nodig.

Toelatingsvoorwaarden

Minimum 18 jaar.

Programma

Sessie 1

  • Kloppen en spuiten, gieten van alle marshmallows enkel  met grondstoffen en machines die normaal in de chocoladeatelier ter beschikking zijn
  • Blokspek met verschillende aroma’s om te snijden en af te werken met poeder, kokos, enz .
  • Blokspek met andere ingrediënten zoals  honing, ahornsiroop, gembersiroop, …
  • Spuiten op de koekjes van vullingen en marshmallow zodat ze kunnen verharden om door te halen

Sessie 2

  • Hoe maken we de koekjes, en biscuit en afbakken van …
  • Vullingen die kunnen gebruikt worden om aan de marshmallow toe te voegen, bv. pate de fruits, notencreme  enz.
  • Afwerken van alle voorbereidingen in de verschillende soorten chocolade

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 09/05/2022 18:30 21:30
maandag 16/05/2022 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • Sofie@syntrawest.be

Prijsinfo

Alimento-korting voor bakkersopleidingen van Syntra

Alimento zorgt per deelnemer voor een tussenkomst.

Voor wie?

Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118 of PC 220), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië, komen in aanmerking. Dit geldt zowel voor de arbeiders binnen het bedrijf als voor de patroon die samen met zijn arbeider(s) deelneemt aan de opleiding. Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw. Leerkrachten bakkersopleidingen komen ook in aanmerking (maar betalen wel de grondstofkost).

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Syntra West stuurt de nodige documenten naar Alimento en Alimento contacteert jou indien aanvullende info nodig is. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.

Welke opleidingen?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-logo komen in aanmerking. Voor meer info: www.alimento.be