Marsepein


Lekkerbekken, opgelet!
#220113
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Introductie

Zot van zoet?

De Belg is verzot op zoetigheden. We zijn dan ook niet zomaar het land dat de beste chocoladeproducten ter wereld vervaardigt! Om ook toeristen te voorzien van lekkere chocolade, ijs en suikerwaren zijn goede chocolade-, suiker- en marsepeinbewerkers een must. Mensen blijven moeiteloos hun weg vinden naar ijssalons en voedingswinkels waar fijne zoetigheden worden geserveerd.

Wie altijd al wat meer wou doen met marsepein, moet deze inspirerende opleiding zéker overwegen. Proeven is toegelaten! Je krijgt les van een gepassioneerde docent uit het werkveld.

Omschrijving

Je leert op ambachtelijke wijze de mooiste creaties maken met marsepein, met respect voor het vak en alle regels rond hygiëne. De basistechnieken die nodig zijn voor het zelfstandig vervaardigen, verwerken en afwerken van marsepeincreaties komen aan bod zoals fruitmarsepeintjes, marsepeinfiguren, diverse marsepeindecoraties voor op taarten of etalagestukken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters van een ijssalon, chocolatiers, bakkers, banketbakkers, medewerkers uit bedrijven die chocolade of ijs verwerken, horeca-uitbaters, (chef)-koks, ...

Voorkennis

Ervaring in de voedingssector is een pluspunt, maar geen must.

Programma

Productkennis (1 sessie)

Bereiden van marsepeinproducten (6 sessies)

  • Fruitfiguurtjes (+kleuren) (2 sessies)
  • Opbouwfiguurtjes (mannekes, dieren, bloemen, garnituren) (4 sessies)
  • Kleuren en afwerkingstechnieken

Moduleproef

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • Sofie@syntrawest.be

Cursusmateriaal

De syllabi – indien van toepassing - worden enkel digitaal ter beschikking gesteld op het digitaal platform. Heb je graag nog een print bij de hand? Dan bieden we je de mogelijkheid om deze te bestellen tegen een minimale printkost via de printshop van Syntra. Na upload via de shop, ontvang je 6 werkdagen later al je syllabus op het door jou gekozen adres.

Prijsinfo

Alimento-korting

Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je Syntra West te contacteren. Syntra West stuurt de nodige documenten naar Alimento (IPV) vzw en Alimento contacteert jou indien aanvullende info nodig is. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.

Docent aan het woord

Voor mij als spildocent zijn competentiemetingen een handig instrument om cursisten beter te begeleiden.

Anneleen

See you on