#140537
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Desems - theorie

Introductie

In zijn zoektocht naar authenticiteit en gezonde voedingsproducten jaagt de bakkersklant de vraag naar zuurdesem- en speltbrood de hoogte in.

Omschrijving

Over de gezondheidsaspecten kan er gediscussieerd worden maar dat is niet het enige waar de klant naar op zoek is. Smaak en textuur zijn zoniet nog een stuk belangrijker. En daarin scoren zuurdesem en spelt zeer hoog. In deze opleiding krijg je alvast de theoretische kennis vooraleer aan de slag te kunnen gaan met desems.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers en medewerkers

Voorkennis

Je genoot een bakkersopleiding of beschikt over een evenwaardige professionele ervaring.

Methodologie

Theorie

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Je hebt de theoretische kennis onder de knie. Je kan nu nog een stap verder gaan in de opleiding "Desem in verschillende toepassingen".

oergraanspeltbroodbakkenbr-1-2_2014-537.jpg
oergraanspeltbroodbakkenbr-1-1_2014-537.jpg
oergraanspeltbroodbakkenbr-1-traject_2014-537.jpg

Programma

  • Theoretische achtergrond van desem
  • Opstarten van een desem
  • De vaktermen van desems van naderbij bekijken
  • De bewaring en houdbaarheid van desems
2014-537-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Geert Jonckheere:

  • Auteur "Basic Hartig gebak" Uitgeverij Lannoo (Winnaar Cultuurprijs Bredene 2014)
  • Co-auteur "Basic Brood" - "Basic broodjes en koeken" - "De smaak van brood" (auteur Frank Deldaele)
  • Auteur IPV handboek bakkerijopleidingen
  • Lid Richemont Club België
  • Wereldkampioenschap Coupe Lesaffre Lyon en Lille (2 x 4e plaats)
  • Ervaren lesgever Bakkerijschool Ter Groene Poorte
  • Gastdocent Syntra West