#140537
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Desems - theorie

Introductie

In zijn zoektocht naar authenticiteit en gezonde voedingsproducten jaagt de bakkersklant de vraag naar zuurdesem- en speltbrood de hoogte in.

Omschrijving

Over de gezondheidsaspecten kan er gediscussieerd worden maar dat is niet het enige waar de klant naar op zoek is. Smaak en textuur zijn zoniet nog een stuk belangrijker. En daarin scoren zuurdesem en spelt zeer hoog. In deze opleiding krijgt u alvast de theoretische kennis vooraleer aan de slag te kunnen gaan met desems.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers en medewerkers

Voorkennis

Je genoot een bakkersopleiding of beschikt over een evenwaardige professionele ervaring.

Methodologie

Theorie

2014-537-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2014-537-1-Afbeelding-2-groot.jpg
2014-537-1-AfbeeldingTraject-groot.jpg

Programma

  • Theoretische achtergrond van desem
  • Opstarten van een desem
  • De vaktermen van desems van naderbij bekijken
  • De bewaring en houdbaarheid van desems
Datum Startuur Einduur
dinsdag 23/10/2018 18:30 21:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

prijsinfo

Alimento - korting voor bakkersopleidingen van Syntra:

Alimento betaalt u €65 per halve dag en een max van €120 per dag per deelnemer van uw inschrijvingsgeld terug!

Voor wie?

'Alle bakkerijen met personeel onder arbeidersstatuut (PC 118), kleiner dan 100 werknemers, gevestigd in Vlaanderen, Brussel of Wallonië komen in aanmerking.

'Leerkrachten Bakkerijopleidingen.

Wanneer krijgt u deze korting?

'Als je je werknemers met arbeidersstatuut (PC 118) naar de opleiding stuurt.

'Bedrijven kleiner dan 100 werknemers

'Leerkrachten bakkeropleidingen

(Winkelbedienden en meewerkende echtgenoten kunnen geen korting krijgen van Alimento vzw.)

Hoeveel korting?

'De inschrijvingskost (zonder BTW) wordt terugbetaald - al moet je soms wel een deel van de gebruikte grondstoffen zelf betalen.

'Deze korting geldt ook voor de patroon zelf als hij deelneemt samen met zijn arbeider(s).

Wat moet je doen om korting te krijgen?

Eigenlijk niets: Alimento vzw contacteert jou om nog wat aanvullende informatie te krijgen, en zodra dat in orde is, krijg je de korting op jouw bankrekening gestort.

Welke opleiding?

De opleidingen met vermelding van het Alimento-icoon komen in aanmerking.

Voor meer info www.alimento.be

2014-537-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Geert Jonckheere:

  • Auteur "Basic Hartig gebak" Uitgeverij Lannoo (Winnaar Cultuurprijs Bredene 2014)
  • Co-auteur "Basic Brood" - "Basic broodjes en koeken" - "De smaak van brood" (auteur Frank Deldaele)
  • Auteur IPV handboek bakkerijopleidingen
  • Lid Richemont Club België
  • Wereldkampioenschap Coupe Lesaffre Lyon en Lille (2 x 4e plaats)
  • Ervaren lesgever Bakkerijschool Ter Groene Poorte
  • Gastdocent Syntra West