#170060
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

De warme belegde boterham NIEUW

Brood en beleg zowel in smaak als presentatie creatief doen samensmelten tot één geheel

Introductie

Een nieuwe invalshoek voor het maken en samenstellen van warme, belegde boterhammen.

In een maatschappij waar alles snel moet gaan breekt een broodjeszaak alle records. Maar hoe kan ik creatief zijn met een broodje?

In deze opleiding leer je welke soorten brood en beleg samensmelten tot één geheel.

Veel broodjeszaken zijn oertraditioneel, men vindt er overal dezelfde bereidingen. Nochtans kan je méér halen uit een warm broodje.

Omschrijving

Sleutelbegrippen als innovatief, trendy en inspirerend blijven belangrijke pijlers in de creaties van je sandwichrecepten.  

Je maakt jouw eigen broodjes, aanjo u dus om veranderingen en aanpassingen zowel in smaak als presentatie door te voeren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Uitbaters Snack-tearoom
  • slager
  • traiteur
  • bakker
  • uitbater B&B, kleine logies

Methodologie

Je krijgt een opleiding in de vorm van een workshop, het is dus de bedoeling dat je samen met de chef de gerechten klaarmaakt.

Breng hiervoor gepaste werkkledij mee + messen, klopper, spatel, ...

Programma

  • Bespreking van de verschillende soorten brood
  • Aanmaak en bespreking van de verschillende basissausen

Een greep uit het aanbod:

  • ciabattabroodje met gebakken zalm en een chutney van kumquats
  • roggedesembroodje gevuld met inktvisringen en asperges
  • sesam keizerbroodje belegd met merquez en taboulez
  • maanzaad keizerbroodje met breydelspek en witte asperges
  • ongesuikerde sandwich met kalfsfilet en mozarella
  • vegetarische focaccia met mozarella, courgette en aubergine
  • sandwich met gerookte zalm, bladspinazie en zoute chips
  • panini met krokante kipfilet, courgette en pickles
  • focaccia met geitenkaas en chorizo
  • ciabatta met filet pur, bearnaisesaus en dragon
  • ...
Datum Startuur Einduur
maandag 12/11/2018 18:30 21:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Roeselare
  • Oostnieuwkerksesteenweg 111
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
Datum Startuur Einduur
donderdag 17/01/2019 18:30 21:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Kortrijk
  • Doorniksesteenweg 220
  • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2017-60-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Geert Jonckheere

  • Auteur 'Basic Hartig gebak' Uitgeverij Lannoo (Winnaar Cultuurprijs Bredene 2014)
  • Lid Richemont Club België
  • Ervaren lesgever Bakkerijschool Ter Groene Poorte
  • Gastdocent Syntra West