#170060
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

De warme belegde boterham NIEUW

Introductie

Ontdek een nieuwe invalshoek voor het samenstellen van warme, belegde boterhammen.

In een maatschappij waar alles snel moet gaan breekt een broodjeszaak alle records. Maar hoe kan je creatief zijn met een broodje? In deze opleiding leer je welke soorten brood en beleg samensmelten tot één subliem geheel.

Veel belegde broodjes op de markt zijn oertraditioneel: Je vindt overal dezelfde bereidingen. Nochtans kan je méér halen uit een warm broodje. Termen als 'innovatief', 'trendy' en 'inspirerend' zijn belangrijke uitgangspunten in de creatie van je sandwichrecepten.

Jij maakt je eigen broodjes, aan jou dus om veranderingen door te voeren, zowel in smaak als in presentatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters snack-tearoom, slagers, traiteurs, bakkers, uitbaters B&B

Methodologie

Dit is een workshop. Gelieve gepaste werkkledij en klein materiaal (messen, klopper, spatel) mee te brengen.

Programma

De opleiding richt zich op het volgende:

    · bespreking van de verschillende soorten brood
    · aanmaak en bespreking van de verschillende basissausen

    Een greep uit het aanbod:

      · ciabattabroodje met gebakken zalm en een chutney van kumquats
      · roggedesembroodje gevuld met inktvisringen en asperges
      · sesam keizerbroodje belegd met merquez en taboulez
      · maanzaadkeizerbroodje met breydelspek en witte asperges
      · ongesuikerde sandwich met kalfsfilet en mozzarella
      · vegetarische focaccia met mozzarella, courgette en aubergine
      · sandwich met gerookte zalm, bladspinazie en zoute chips
      · panini met krokante kipfilet, courgette en pickles
      · focaccia met geitenkaas en chorizo
      · ciabatta met filet pur, bearnaisesaus en dragon
      · ...

    Lesdata

    Datum Startuur Einduur
    donderdag 17/01/2019 18:30 21:30

    Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

    Locatie

    • Syntra West Kortrijk
    • Doorniksesteenweg 220
    • 8500 Kortrijk
    Bekijk op Google Maps

    Contact

    • T: 078/353 653
    • F: 050/403061
    • info@syntrawest.be
    2017-60-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

    Geert Jonckheere

    • Auteur 'Basic Hartig gebak' Uitgeverij Lannoo (Winnaar Cultuurprijs Bredene 2014)
    • Lid Richemont Club België
    • Ervaren lesgever Bakkerijschool Ter Groene Poorte
    • Gastdocent Syntra West