#150648
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Chocolate University Belgium

Introductie

Begië is wereldwijd bekend voor zijn exquise chocolade. Dit is mede dankzij onze meesterchocolatiers, hun exepertise, toewijding voor verfijnde ingrediënten, de hoge kwaliteitstandaard en - niet in het minst - hun enthousiasme voor innovatie.

Omschrijving

Om hun expertise met u te delen met gelijkgestemde chocolatiers, wereldwijd, werd een gloednieuw expertise centrum opgestart: Chocolate university Belgium.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Top chocolatiers, wereldwijd

Voorkennis

U bent chocolatier en werkt als chocolatier. De voertaal is Engels.

Bijkomende info

De opleiding wordt volledig in het Engels gegeven.

Methodologie

Demo's en workshops. Gelieve gepaste kledij mee te nemen

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding ontvangt u het exclusieve certificaat van Chocolate University Belgium. Dit certificaat geniet wereldwijd hoog aanzien.

-1-traject_2015-648.jpg
2015-648-1-AfbeeldingInDeKijker.jpg

Programma

De mastclas-week is een 5-daagse intensieve training voor topchocolatiers. In 2018 werken we rond het centrale thema "Smaak", dit onderverdeeld in steeds terugkomende blokken: "techniek" "innovatie", "toekomst", "cultuur"

Masterclasses en demo's rond: vet- en suikerbloom, houdbaarheid van ganaches, chocolade stukken maken, nutriconele waarden, nieuwe technieken, bean to bar, drageren, ...

Het volledig programma vindt u terug op www.chocolateuniversity.be

2015-648-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Dominique Persoone behoeft weinig introductie. Deze rock 'n roll chocolatier is absolute wereldtop en kan als onze *** chocolatier bestempeld worden. Deze smaaktovernaar werkt samen met de beste chefs ter wereld en is met zijn winkel "The Chocolate Line" een gevestigde waarde voor Brugge en Antwerpen.

Dominique wordt wereldwijd gevraagd voor demo's en masterclasses, wij zijn dus uitermate fier dat hij deze masterclass week, mee vorm wil geven.

2015-648-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Stéphane Leroux - Meilleur Ouvrier de France is ongetwijfeld de absolute top op vlak van het maken van chocolade stukken.

Deze creatieveling maakt zijn werken met alles wat hij kan vinden in zijn omgeving en tovert hierbij ongelofelijke meesterwerken uit zijn hoed.

Stéphane toont u in deze opleiding hoe hij dat doet en vooral, hoe u dit ook kan doen. The only limit is your imagination!

2015-648-1-OmschrijvingDocent-3.jpg

Michel Eyckerman is onze specialist in alles wat rond tempereren en drageren gaat. Michel experimenteert reeds vele jaren met deze facetten van het chocolade bewerken en komt tot werkelijk verbluffende resultaten. Michel geeft op internationaal vlak al vele jaren toptrainingen voor de beste chocolatiers ter wereld.

2015-648-1-OmschrijvingDocent-4.jpg

Belcolade

2015-648-1-OmschrijvingDocent-5.jpg

Selmi

2015-648-1-OmschrijvingDocent-6.jpg

Cacalolab