#180372
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

BBQ-School: Het Varken NIEUW

Back to the roots

Omschrijving

Vaak weten we niet meer welke delen van het varken we verkopen en waar deze juist te vinden zijn in het varken. Daarom versnijden en verwerken we, op ambachtelijke manier een half varkentje. Worsten, bloedworst, spiering, varkenshaasjes, je leert het allemaal van dichtbij kennen. We hopen op mooi weer, want na het hard labeur bereiden én proeven we het duurzaam gekweekte varken op de barbecue.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Chef koks, traiteurs

Voorkennis

Je hebt een basiskennis snijtechnieken.

Methodologie

Praktische workshop.

varkens-1-1_2018-372.jpg
vlees-1-2_2018-372.jpg
tuin-1-4_2018-372.jpg

Programma

  • Versnijden van een half varken.
  • Verwerken van al het vlees.
  • Verwerkte vlees bereiden op de bbq.
  • Degustatie.
Datum Startuur Einduur
woensdag 10/10/2018 18:00 22:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Kortrijk
  • Doorniksesteenweg 220
  • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

cursusmateriaal

Wij zorgen voor: varken,alle nodige materiaal en vooral achteraf een heerlijke maaltijd op de grill.  

Jij zorgt voor keukenschort en vooral veel goesting in een heerlijk stukje vlees.

2018-372-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Bart Syryn is van opleiding slager spekslager en heeft een grote passie voor varkensvlees en vleeswaren. Samen met zijn vrouw verzorgt hij hoeveslagerij De Heerlijkheid. Hij gelooft in de kracht van de korte keten en zelfvoorziening en streeft ernaar om in hoofdzaak zijn producten regionaal te kopen of zelf te kweken. Dit komt ten goede aan de plaatselijke economie.

Zijn focus ligt vooral op het maken van ambachtelijke vleeswaren, dit met zo weinig mogelijk hulpstoffen. Zo kunnen ze een puur en eerlijk product aanbieden. Alle aangeboden vleeswaren in onze winkel zijn ter plaatste vervaardigd.