#170522
#Opleiding #Bakkerij en slagerij

Authentieke baktechnieken in de moderne bakkerij NIEUW

Introductie

Steeds meer zien we de concurrentie van supermarktketens tegenover de bakkers toenemen. In deze les leer je hoe je jezelf als bakker kan differentiëren en hoe authentieke producten op een kosten-efficiënte manier te produceren iin uw bakkerij.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bakkers, bakkersgasten, patissiers

Methodologie

Workshop

Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal ( klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen) mee te brengen.

bakkerbroodbakkerijtechniek-1-4_2017-522.jpg
bakkerbroodbakkerijtechniek-1-3_2017-522.jpg
bakkerbroodbakkerijtechniek-1-2_2017-522.jpg

Programma

  • het maken van voorgebakken producten
  • het verdelen van degen uit de koelkast
  • het opmaken van stokbroden uit de koelkast
  • bakken van gekoelde degen direct uit de koeling
  • verwerken van gekoelde degen met speciale bloemsoorten
  • uitwerken van nieuwe concepten voor de broodbakkerij
2017-522-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Geert Jonckheere:

  • Auteur "Basic Hartig gebak" Uitgeverij Lannoo (Winnaar Cultuurprijs Bredene 2014)
  • Co-auteur "Basic Brood" - "Basic broodjes en koeken" - "De smaak van brood" (auteur Frank Deldaele)
  • Auteur IPV handboek bakkerijopleidingen
  • Lid Richemont Club België
  • Wereldkampioenschap Coupe Lesaffre Lyon en Lille (2 x 4e plaats)
  • Ervaren lesgever Bakkerijschool Ter Groene Poorte
  • Gastdocent Syntra West