Oldtimerrestaurateur - Geschiedenis en keuring van oldtimers


Administratieve, wetgevende, technische en financiële aspecten
#180338
#E-learning #Auto

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding kan men op heel wat vragen omtrent oldtimers een antwoord formuleren en weet men welke vereisten, zowel administratief en technisch, gesteld worden aan een oldtimer.

Introductie

Een oldtimer kopen heeft in onze constant veranderende maatschappij te kampen met steeds strenger wordende wetten en administratie. Weet aan welke voorwaarden uw oldtimer moet voldoen en over welke documenten je allemaal moet beschikken.

Dit is een E-module van het traject oldtimerrestaurateur. Voor het volledige traject klik je hier  of geef ons gerust een seintje voor meer vragen.

Omschrijving

Tijdens deze e-module zal je het antwoord geboden worden op enkele administratieve en technische euvels omtrent de oldtimermarkt. Na inschrijving zal de cursist een lijst met vragen opgestuurd krijgen die opgelost kunnen worden door de digitaal ter beschikking gestelde leerinhouden. Vragen over keuringen, bepaalde attesten, rijden in het buitenland, het komt allemaal aan bod in deze module.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die wenst te handelen in oldtimers, er meer wil over weten of iedereen die een oldtimer voor specifieke doeleinden wenst te gebruiken maar op de hoogte wenst te zijn van de richtlijnen en voorschriften hieromtrent.  

Voorkennis

Er is geen vereiste voorkennis vereist.

Methodologie

Online via afstandsleren. De cursist krijgt na inschrijving een vragenblad toegestuurd. Bedoeling is dat deze vragenlijst opgelost zal worden aan de hand van de digitaal ter beschikking gestelde leerinhoud. We hebben hiervoor een 3-tal sessies voorzien. Dit is louter indicatief en is een geschatte tijdsindicatie van het doorlopen van de module.

Programma

Een greep uit de vragen die aan bod zullen komen in de e-module:

  • Moet een oldtimer over een gelijkvormigheidsattest beschikken?
  • Mag men zonder beperkingen rijden met een oldtimer?
  • Kan elke wagen een oldtimer worden?
  • Hoeveel BIV en verkeersbelasting betaal ik in Vlaanderen? Is dit ook zo in Brussel en Wallonië?
  • Hoe worden oldtimers fiscaal in onze buurlanden getaxeerd?

Op bovenstaande en nog veel meer vragen krijg je in deze e-module het antwoord.