Oldtimerrestaurateur - Carrosserie voor oldtimers


Vakkundig herstellen van plaatwerk aan oldtimers
#150030
#Opleiding #Auto

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding heeft men de kennis om plaatwerk van een oldtimer te herstellen. Ook de afwerking komt aan bod.

Introductie

Voor vele liefhebbers van oldtimers is het op punt stellen van de auto hun favoriete hobby maar de kennis van het carrosseriegedeelte blijft een teer punt. Met deze cursus zetten we de cursisten op de goede weg.

Dit is een module van het traject oldtimerrestaurateur. Voor het volledige traject klik je hier of geef ons gerust een seintje voor meer vragen.

Omschrijving

Het doel van deze opleiding is voornamelijk het herstellen van plaatwerk aan oldtimers. Iedere cursist brengt zelf een eigen los carrosserieonderdeel mee waaraan gewerkt wordt tijdens deze cursus. De onderdelen worden vakkundig hersteld in de mate van het mogelijke met nieuw gereproduceerd plaatwerk. Geperforeerde delen door corrosie worden uitgesneden en nieuwe ingelast volgens de normen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen met een interesse voor oldtimers.

Voorkennis

Geslaagd zijn voor de modules 'Basis mechanica mobiliteit' en 'Basis elektriciteit mobiliteit' of gelijkwaardig via eerder verworven kwalificaties (diploma's of getuigschriften) of slagen voor de vrijstellingsproeven van 'Basis mechanica mobiliteit' en 'Basis elektriciteit mobiliteit'.

Indien je deze vrijstellingsproeven wenst te maken, gelieve dan contact op te nemen met campus Kortrijk, Sofie Deschepper (sofie.deschepper@syntrawest.be).

Bijkomende info

Iedere cursist brengt een eigen los carrosserieonderdeel mee. Gedurende de opleiding wordt er aan een eigen project gewerkt.

Verfproducten: de docent adviseert welke producten er worden gebruikt volgens de doelstelling, maar de deelnemer staat zelf in voor de aankoop hiervan.

OPGEPAST: dit is een vrij gegeerde opleiding die snel volzet is. Wij raden je aan je inschrijving niet te lang uit te stellen.

Methodologie

Iedere deelnemer wordt individueel op weg geholpen en bijgestuurd waar nodig.

Virtual tour!

Neem hier een kijkje in het leslokaal/atelier.

Neem hier een kijkje in het leslokaal/atelier.

old-timer-1-1_2015-30.jpg