Nieuwtjes Syntra West!

Check hier de laatste Syntra West-nieuwtjes in jouw regio

Kom naar de infodagen van Syntra West

Op zoek naar een trendy ‘handen-uit-de mouwen’ opleiding? Die aansluit bij je interesses en ambities? Met zicht op een zinvol getuigschrift of diploma waarmee je meteen aan de slag kunt? Kom naar de infodagen van Syntra West in één van de zes campussen in West-Vlaanderen. Ga tijdens de infodagen bij voorkeur naar de campus waar de opleiding van jouw voorkeur wordt aangeboden.

Check hier de nieuwtjes per locatie!

Brugge

•    Kunstambachtelijke workshop én keramiekmarkt met tentoonstelling creaties cursisten tijdens de Brugse infodag van za 29/06 
•    Dit najaar wordt een microbrouwerij geïnstalleerd in campus Brugge voor de opleiding Microbrouwer.
•    Nieuwe opleidingen
-    Opleiding esthetisch deskundige, vervolgopleiding voor de schoonheidsspecialist..
-    Opleiding Cybercriminaliteits- en beveiligingsexpert.  Alvin Demeyer, Certified ethical hacker en docent voor deze nieuwe opleiding werd onlangs nog derde op een security challenge. 
-    Opleiding Food Lab Specialist  ( = wetenschappelijk experimenteren in de keuken)
-    Opleiding Videorealisator blijft steunen op dezelfde leerpijlers (storytelling, Camera, audiotechnieken & montage), maar het toepassingsgebied verschuift naar content creatie en social Media.  We merken nu al een stijging met 65% voor de inschrijvingen i.v.m. met vorig jaar.
-    Voltijdse dagopleiding Sommelier (komt binnenkort online)
-    Studietrip Belgische wijnbouwers (rondreis)
-    Once in a lifetime uiteenzetting van prof. Jaume Gramona over vinificatie (Brugge)
•    An Vannieuwenhuyse geeft les binnen de voltijdse dagopleiding Sportverzorger-personal Trainer. An is een Belgische bobsleester. Op het wereldkampioenschap bobslee voor junioren van 2014 in Altenberg werd zij samen met Lies Defreyne derde. Samen met Sara Aerts werd ze in 2019 achtste op het WK bobslee in het Canadese Whistler.
•    Prof. Wim Lagae geeft les binnen het opleidingstraject Sportmanager. Wim Lagae is dr. in de Economische Wetenschappen en hoofddocent sportmarketing aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven Campus Antwerpen. Aan de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van de KU Leuven doceert hij ‘Marketing en Communicatie in de Sport’.  


Ieper

Vernieuwde opleiding ‘wijnbouwer-wijnmaker’ met in 1e jaar al maken van eigen wijn in combinatie met  oa flexleren & afstandsonderwijs;

Kortrijk

•    Naast de korte opleiding kinderyoga in Kortrijk starten we vanaf het najaar ook met een officiële opleiding tot kinderyoga teacher in Desselgem. 
•    5 van de 9 cursisten van de voltijdse dagopleiding ‘Koeltechniek’ hebben een vast contract gekregen op hun stageplaats.
•    De opleiding algemeen aannemer werd herwerkt met 2 nieuwe uitstromen :
-    Assistent werfleider algemene bouw
-    Projectcoördinator algemene bouw

Oostende

Infomoment vastgoedmakelaar op 1 juli (18u15-19u30)

Roeselare

•    Vernieuwde Groenopleidingen
De inhoud van de opleiding Boomverzorger (start september 2019) werd geactualiseerd: bovenop de vastgelegde inhoud bieden we de ECS1 en ECS2-opleidingen aan (volgens de Europese standaarden), om onze cursisten volledig volgens de nieuwste normen en inzichten op te leiden. Deze extra opleidingen (marktwaarde € 580,00) zijn inbegrepen in de prijs van de opleiding!

De inhoud van de opleiding Tuinaanlegger (start september 2019) werd geactualiseerd: bovenop de vastgestelde inhoud bieden we de ECS1 opleiding (veilig kettingzaaggebruik volgens Europese standaarden), en de basisopleiding “werken met de minikraan” aan. We willen onze cursisten alle skills meegeven die ze in hun toekomstig beroep nodig hebben. Deze extra opleidingen (marktwaarde € 830,00) zijn inbegrepen in de prijs van de opleiding.

De inhoud van de opleiding Tuinontwerper (start februari 2020) werd geactualiseerd: bovenop de vastgestelde inhoud bieden we de opleiding “Tuintekenen met Sketchup” aan. We willen onze cursisten alle skills meegeven die ze in hun toekomstig beroep nodig hebben. Deze extra opleiding (marktwaarde € 420,00) is inbegrepen in de prijs van de opleiding.

•    Tom Vandenabeele
Recent afgestudeerd als reisleider, heeft Tom al zijn eerste lesopdracht ander de rug: “De val van de Berlijnse muur, 30 jaar later“ bij Syntra West. Ondertussen is Tom ook zelfstandig gestart in hoofdberoep als reisleider met "TM-waves". 

•    Cursisten opleiding Full stack developer fel gegeerd 
Heel wat cursisten krijgen na hun stage een contract onbepaalde duur aangeboden. Momenteel ondertekenden 3 van de 11 cursisten van dit cursusjaar al een contract, 2 cursisten zijn bijna zeker van een nieuwe job.

Veurne

Met voltijdse dagopleiding ‘Hondentrimmer-Uitbater van een honden-en kattenpension’ is Syntra West nog steeds de enige aanbieder in West-Vlaanderen.  Met twee trajecten in één!  Momenteel zijn nog 7 plaatsen beschikbaar in deze opleiding.

Overkoepelend

De Vlaamse Beroepsvereniging GezondheidsCoaches (VVGC) een feit! Dit is alvast een eerste grote stap vooruit in de weg naar beroepserkenning van de gezondheidscoaches. Sterker nog; afgestudeerde cursisten van Syntra West voldoen aan de vereisten om lid te kunnen worden van de beroepsvereniging. Syntra West heeft besloten om aan de afgestudeerde Gezondheidscoaches hun eerste jaar lidmaatschap binnen de VVGC te financieren. 

Infodagen

  • Za 29 juni (09u-12u)
  • Ma 01 juli (14u-20u)

Locaties: Brugge* ǀ Ieper ǀ Kortrijk ǀ Oostende ǀ Roeselare ǀ Veurne

* In Brugge welkom op de campus in de Spoorwegstraat nr 14 (geen infodag op site Ten Briele in Brugge!)

Informeer je en schrijf je meteen in - het kan nog net - voor een voltijdse dagopleiding, een avondopleiding of een Duaal Leren traject dat past bij je ondernemende spirit! 

Cursist aan het woord

Creativiteit is een constante in ons leven.

Bieke

See you on