Negen nieuw ontwikkelde ambachtelijke bakkerijproducten

Je leest hier waar je de lekkernijen in West-Vlaanderen kan kopen

Syntra West werkt sinds 2018 mee aan het project Avenirs, dat eind dit jaar - met een nieuw bakgamma - ten einde loopt. Een lekker, slim en gezond resultaat van ambachtelijk meesterschap.
Het project helpt Franse en West-Vlaamse ambachtelijke bakkers/patissiers via innovatie hun positie behouden én versterken.
Een Frans-Belgisch partnership van ambachtslui, gezondheidsexperts, begeleidingsorganisaties en leveranciers werkten een productgamma uit dat inspeelt op de nieuwste consumentenverwachtingen.  Ook kregen de deelnemende bakkers nog extra begeleiding bij de productie en verkoop van het ontwikkelde bakgamma.


De resultaten werden gevierd met een gesmaakt slotevent op 22 november

43 Franse en 23 Vlaamse bakkers werden opgeleid hoe om te gaan met gezonde producten en ingrediënten.  Deze producten zijn nu ook te vinden in gans West-Vlaanderen onder het label Da mag!  Meer info over het project en deelnemende bakkers vind je hier

 

Project i.s.m.  Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen. 
 

Cursist aan het woord

De opleiding 'regiogids' was op mijn lijf geschreven!

Veronica

See you on