Daniel Lauwers bereidt stap naar zelfstandig ondernemerschap grondig voor

Een advies om de opstartplannen even on hold te zetten, kan ook een goede stap zijn

Even een stap opzij zetten, om daarna terug actief verder te gaan bij de ontwikkelplannen van jouw professionele ondernemersambities.  Ook dat kan een advies zijn van de starterscoach.

Daniel Lauwers heeft al sinds zijn studentenjaren een bijzondere passie voor fotografie, design en architectuur.  Stuk voor stuk passies, die de voorbij jaren gegroeid zijn vanuit een persoonlijke zoektocht naar creatieve energiebronnen ter compensatie van de dagdagelijkse werkdruk.


“Mijn interesses integreren in een zelfstandige activiteit in bijberoep is een droom, waar ik graag werk van maak.”

Zijn specialisaties zijn gebaseerd op 3 pijlers: 

  •  "places": vastgoed, hospitality, interieur;
  •  "people": familiefeesten, kinderen, modellen;
  • "design": visualisaties (3D, 360°, VR), webdesign, grafisch ontwerp.

Via het Start Me up-traject van Syntra West kun je kiezen uit een menu van diverse learning snacks, aangevuld met coaching.   Tijdens het intake-gesprek met Daniel peilde Starterscoach Barbara Vandenbrande naar zijn plannen.  Bij een volgende stap, onderzoekt Barbara dan de zwaktes en de sterktes van de kandidaat-ondernemer.  Aan de hand van deze resultaten adviseerde Barbara Daniel om zich al concreet te verdiepen in de financiële zijde van het opstartverhaal.

Daniel volgde zo al via het training-en coachingtraject de learning snacks ‘Opstellen financieel plan", "basis boekhouden" en "digitale marketing", aanvullend op de bedrijfsbeheer-opleiding die hij in het verleden al volgde via Syntra West.

“De opmaak (of in mijn geval update) van een ondernemingsplan doet je stilstaan bij verschillende aspecten van het ondernemerschap. Mijn ondernemingsplan was opgemaakt "met twee voeten op de grond".”

De pitch voor een jury van het ondernemingsplan was voor Daniel een ideale evaluatie van zijn plannen. De juryleden geven praktijkgericht advies, zodat je kunt corrigeren waar nodig. 
Gezien o.a. de huidige uitzonderlijke omstandigheden (Corona) werd Daniel geadviseerd om de opstart nog even uit te stellen.   Daniel kijkt ondertussen met vertrouwen uit naar de toekomst.